PDA

View Full Version : Starting clamp question...


jcstennis
10-05-2007, 06:39 AM
Would a normal pair of vice-grips work like a starting clamp??? i almost hate to ask. I actually cringe thinking about it, but if you are careful, etc... would it work?

Bubba
10-05-2007, 07:15 AM
Can't believe I'm actually considering this, but...
If you used something like leather pads between the surface of the vice grips and the string it *** MIGHT *** do okay. Problem with vice grips is that they are generally heavy.

Best thing is to either buy starting clamp from TW:
http://www.tennis-warehouse.com/descpage-SCLAMP.html

Or e-mail me and I'll point you in direction of good clamps from other US source.
scott**@**wahoo-wa.com Remove the ***

jcstennis
10-05-2007, 07:33 AM
Can't believe I'm actually considering this, but...
If you used something like leather pads between the surface of the vice grips and the string it *** MIGHT *** do okay. Problem with vice grips is that they are generally heavy.

Best thing is to either buy starting clamp from TW:
http://www.tennis-warehouse.com/descpage-SCLAMP.html

Or e-mail me and I'll point you in direction of good clamps from other US source.
scott**@**wahoo-wa.com Remove the ***


funny me too... i was thinking rubber pads... with the smaller (mini) vice grips! Aren't the Klippermate clamps vice grips with a modified head/clamp???;)

i will email you! thanks!

Bubba
10-05-2007, 11:29 AM
I'd use leather not rubber (old grip?). Don't know much about klippermate... I have a crank machine - sorry.