PDA

View Full Version : Can the YouTeck Radical be capped?


A_Instead
07-20-2009, 08:49 AM
Can the YouTeck Radical be capped?

Spatula
07-20-2009, 09:01 AM
Just curious but why would you want to?

javierjavier
07-20-2009, 09:39 AM
Just curious but why would you want to?
it's pretty light stock, and imo needs weight to make it more stable.

in my experience because of the stiff throat it does well with adding weight in the handle or under the grip. i find when you add a lot of weight and lower the balance point on a flexible racket it can start to feel like a "wet noodle". this is not the case with the youtek radical mp. it plays much stiffer than the flex rating indicates. i've added about 30 grams all under the grip in mine and the results have been good.

furyoku_tennis
07-20-2009, 11:30 AM
i don't think you can cap the youtek radical yet. at least, not until the youtek prestige comes out maybe. i believe this was discussed in another thread. try running a search.

A_Instead
07-20-2009, 12:49 PM
I plan to add a few grams in the butt cap to make it more head light.
It is a nice stick other than IMO needs a vibration dampener that goes across more of the string bed. My standard Bobolat O doesnt cut it. I added a Gamma Worm and that has made it 10x better.

FedererForehand
07-21-2009, 06:35 AM
I plan to CAP mine as soon as I am able. I might try to the MG Prestige MP CAP just to see if it would work.